Helyi közélet

2014.02.19. 14:06

Monumentálisnak nevezik a beruházást

Hortobágy - A "megtekintést" követően a helyettes államtitkár a projekt részleteiről érdeklődött.

Hortobágy - A "megtekintést" követően a helyettes államtitkár a projekt részleteiről érdeklődött.

Ökoturisztikai beruházás valósul meg a Hortobágyi Nemzeti Parkban konzorciumi formában azzal a céllal, hogy a látogatók ne csak 1-2 órát töltsenek a pusztát, találjanak még több időtöltést. A beruházás vezetője a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., tagjai a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt.

A szerdai projektnyitó rendezvényen dr. Rácz András, környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár rövid kirándulást tett a Pusztai Állatparkhoz, hogy megtekintse a fejlesztendő területet, majd a beruházás részleteit a Csárdában hallgatta meg.

A projekt keretén belül sok egyéb mellett a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság közös fejlesztéseként turistautat alakítanak ki Hortobágy település és Hortobágy-Halastó, illetve a Pusztai Állatpark között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában