Helyi közélet

2014.02.04. 10:23

Kiemelt figyelem a Tokaji Borvidékre

Tokaj - Összekötik a minőségi bortermelést a térség turizmusának fejlesztésével.

Tokaj - Összekötik a minőségi bortermelést a térség turizmusának fejlesztésével.Kiemelt fejlesztési térséggé nyilvánította a Tokaji Borvidéket a kormány. A döntés támogatja a BOR-VIDÉK Tokaj Hegyalja Nemzeti Program gyakorlati végrehajtását, amelynek megvalósítására a kabinet mintegy 33 milliárd forintot szán.

Mire fordítható?

Ezt az összeget a későbbiekben további források bevonása követheti. Mindez kulcsfontosságú az első számú hazai borvidék komplex gazdasági térségként történő felemeléséhez, és ennek részeként a minőségi bortermelés feltételeinek megteremtéséhez, a Tokaji Bor hazai és nemzetközi elismertségének megerősítéséhez – vallják a Tokaj Kereskedőház Zrt.-nél. A program révén mindenki nyer a Tokaji Borvidéken, hiszen az egyszerre járul hozzá a vállalkozási környezet javításához, a foglalkoztatási lehetőségek bővüléséhez, a munkaképes korú lakosság elvándorlásának megállításához, valamint a tokaji bor régi hírnevének helyreállításához. Az összeg egy részét közvetlenül a borágazat fejlesztését célzó beruházásokra, más részét hosszú távú programokra fogják fordítani.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában