Helyi közélet

2014.02.13. 19:29

Itt még nincs járvány, de egyre több a beteg

Hajdú-Bihar - Folyamatosan emelkedik az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma megyénkben.

Hajdú-Bihar - Folyamatosan emelkedik az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma megyénkben.– A hatodik héten 173 influenzaszerű megbetegedést jelentettek a figyelőszolgálatba bevont háziorvosok megyénkben, de a megbetegedési arány még nem érte el a járvány fokozatot. Viszont egyértelműen emelkedik a betegek száma – tájékoztatott dr. Kohut Zsuzsa járványügyi osztályvezető. Mint elmondta, a legtöbb beteget a balmazújvárosi járás területéről jelentették, a vírus pedig a 15 és 60 év közöttieket érintette leginkább.

Kerüljük a tömeget

– Az idei influenzaszezonban jelen van az influenza A vírusok közül a H1N1 és a H3 típus is, de várhatóan az influenza B vírus is megjelenik a járványban. A betegségre leginkább jellemző tünetek a láz vagy hőemelkedés, rossz közérzet, fejfájás, izomfájdalom és köhögés – fogalmazott a doktornő. Hozzátette: a vírus szaporodásának kedvez a nedves, párás idő, de az általánosan a tiszta kéz, a gyakori szellőztetés, a könnyű, vitamindús táplálkozás segíthet abban, hogy elkerüljük a légúti vírusfertőzést, vagy legalábbis könnyebben átvészeljük. A szakember azt tanácsolja, kerüljük a nagy tömeget, de ha erre nincs mód, akkor a szájmaszk megfelelő használata is véd a vírussal szemben.

HBN-SZM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában