Helyi közélet

2014.02.14. 18:43

Fejlesztik a menekülttábort

Debrecen - Tömegszállás helyett kisebb egységeket alakítanak ki.

Debrecen - Tömegszállás helyett kisebb egységeket alakítanak ki.

Korszerűsítik a Sámsoni út végén található menekülttábor eredetileg laktanyaként szolgált, nem túl komfortos épületeit.

Daragó Réka, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szóvivője kérdésünkre arról tájékoztatott, hogy a "menedékkérők tömeges beáramlása következtében vált szükségessé a befogadó állomás helyiségeinek helyreállítása, valamint emellett kapacitásbővítésre is sor kerül." Ennek keretében a befogadó állomás jelenlegi, korábban egyedülállók elszállásolására igénybevett, nagyobb méretű lakószobáinak felújításával, 15 apartmant alakítanak ki 50 férőhellyel, amely alkalmas lesz családok, valamint sérülékeny csoportokba tartozó személyek elhelyezésére.

Ezen felül a szabadidő kulturált eltöltése érdekében tornatermet is építenek, a szükséges kiszolgáló helységekkel együtt.

A 148 millió forintba kerülő beruházásra az Európai Menekültügyi Alap támogatásával kerül sor. A munkák befejezési határideje március 31.

A Debreceni Befogadó Állomáson elhelyezettek száma jelenleg valamivel kevesebb, mint 500 fő. Főként afgán, szír, pakisztáni és koszovói menekültek élnek ott.

- HBN-OCs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában