Helyi közélet

2014.02.26. 09:40

Erősödjön az érzékenységük!

Debrecen - A megyei polgárőrök együttműködnek az intézményfenntartó központtal.

Debrecen - A megyei polgárőrök együttműködnek az intézményfenntartó központtal.

Azoknak a diákoknak, akik szeptemberben kezdik meg középfokú tanulmányaikat a 9. évfolyamon, a következő három tanévben összesen legalább 50 óra szociális vagy karitatív tevékenységet kell végezniük, a munkát az iskola biztosítja – erről írt alá együttműködési megállapodást a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Bocskai termében.

Figyeljenek oda

Az egy évvel ezelőtt bevezetett iskolai közösségi szolgálat célja, hogy a fiatalok jobban figyeljenek oda embertársaikra, és erősödjön bennük a társadalmi érzékenység. A 2016. január 1-je után érettségizők csak akkor kaphatnak érettségi bizonyítványt, ha igazolni tudják, hogy legalább 50 óra közösségi munkát végeztek. A közösségi szolgálat csak olyan, rendeletben meghatározott tevékenység lehet, amely társadalmilag hasznos és valamely közösség javát szolgálja. Ilyen közösségi szolgálat lehet a diákoknak a polgárőrség keretein belül végzett munka is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában