Helyi közélet

2014.02.03. 19:25

Erdély izgalmasabb, mint hinnénk!

Debrecen - Erdély jelenét kívánja bemutatni új nézőpontból február végére tervezett konferenciájával a debreceni székhelyű Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület.

Debrecen - Erdély jelenét kívánja bemutatni új nézőpontból február végére tervezett konferenciájával a debreceni székhelyű Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület.

A szervezet hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, a tanácskozás elsősorban az élő, jelen idejű Erdélyre fókuszál, a civil szférának teremt lehetőséget a találkozásra.

A február 22-23-ára, a Belvárosi Közösségi Ház Pódiumtermébe meghirdetett konferenciára több, mint 20 szervezet képviselőit várják, Erdélyből 8 civil szervezet lesz jelen, és mutatja be tevékenységét, illetve programjait – tájékoztatott Csíki András, az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület elnöke. A debreceni székhelyű egyesület a csíkszeredai Élő Erdély Egyesülettel közösen rendezi meg az I. Civilek Erdélyért Határok Nélkül konferenciát, ahol többek között a régió környezet- és természetvédelmi problémáival, közösségi, illetve családtámogatásokkal, gazdaságfejlesztéssel, kulturális értékmentéssel foglalkozó erdélyi szervezetek mutatkoznak be. A tanácskozáson rajtuk kívül több magyarországi Erdély-szervezet is részt vesz, és ismerteti majd munkáját – tette hozzá az elnök.

A rendezvény ideje alatt a gyermekek 3x4 méteres óriás társasjáték segítségével ismerkedhetnek meg a székelyföldi legendákkal, és sokféle Erdély-ismereti kvízzel, valamint érdekes kiadványokkal is készülnek a szervezők. A konferencia első napját este 6 órától gálaműsor zárja, amelyen a Vox Antiqua Kamarakórus, Karika Rozália (Szilágyi Domokos-versek) és a Hajdú Néptáncegyüttes lép fel. Február 23-án vasárnap pedig kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg a határ mindkét oldaláról érkezett résztvevők, milyennek látják Erdélyt civil szemmel.

- Csíki András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában