Helyi közélet

2014.02.04. 07:23

Emberközpontú iskolát akarnak

Debrecen - Az egyház abban bízik, hogy a magas színvonalú oktatás vonzóvá válik.

Debrecen - Az egyház abban bízik, hogy a magas színvonalú oktatás vonzóvá válik.

A Tégláskerti Általános Iskola története három évvel ezelőtt akkor bicsaklott meg, amikor csökkenni kezdett a gyermeklétszám. Hiába volt minden erőfeszítés, nem sikerült az osztálylétszámokat felölteni. Ezért másfél éve a bezárás mellett döntött a város.

Szeptembertől azonban ismét megszólalhat az órák kezdetét jelző csengőszó az épületben, ugyanis a baptista egyház újra megnyitná az intézményt. Ezzel nyitotta meg Szabó Gyula önkormányzati képviselő azt a lakossági fórumot, amelyet a Gázvezeték utcai közösségi házba hívtak össze.

Újként kezelik

Elmondta: az újranyitást sajnos az ÁNTSZ és más hatóságok is úgy kezelik, mintha egy teljesen új iskola indulna. Kérésükre az egykori szolgálati lakásból például egy új étkezőt fognak kialakítani, mely 10-12 millió forintba kerül.

Szabó Gyula, aki a helyi önkormányzat oktatási bizottságának vezetőjeként arról is beszélt, hogy támogatja a baptisták kezdeményezését, tetszik neki, hogy „emberközpontú oktatást” akarnak megvalósítani.

HBN-OCs

További részletek a Naplóban és a naplo.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában