Helyi közélet

2014.02.07. 13:08

Debreceni professzor elnököl

Debrecen - Dr. Pepó Péter az Európai Agronómiai Társaság következő kongresszusának elnöke.

Debrecen - Dr. Pepó Péter az Európai Agronómiai Társaság következő kongresszusának elnöke.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Debreceni Egyetem agrárkutatása, az intézmény rendezheti meg ugyanis az Európai Argonómiai Társaság (ESA), következő, immár XIII. kongresszusát. A két évente megrendezendő európai szakemberek eszmecseréjének helyet biztosító rendezvényt augusztus 25-29. között tartják Debrecenben, elnöke pedig dr. Pepó Péter egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Növénytudományi Intézet vezetője lesz.

A debreceni kongresszus különlegessége, hogy a tradicionális agronómiai területek mellett két, eddig még sohasem szereplő új szakmai témakör részletes megtárgyalását is felvállalja. Ezek közé tartozik az államilag finanszírozott és a magánvállalatok kutatási eredményeinek innovatív hasznosítása, valamint a növényi minőségi alapanyag termelésnek és az egészséges, minőségi, funkcionális növényi élelmiszerek előállításának megvitatása. A cívisvárosban a kutatók 8 különböző szekcióban, angol nyelven vitatják meg a legújabb tudományos eredményeket.

A résztvevők az Európában is különleges, számos vonatkozásban egyedülálló egyetemi, látóképi tartamkísérletekkel is megismerkednek, valamint speciális workshop keretében vitatják meg a közép-kelet-európai térség differenciált növénytermesztési problémáit, azzal a szándékkal, hogy megalakítsák a regionális ESA szervezetüket.

HBN

Az ESA-ról:

Az Európai Agronómiai Társaság a növényi, növénytermesztési és más interdiszciplináris tudományokkal foglalkozó nemzetközi szervezet, amely nem csak az európai országokban, hanem a világ egyéb területein is integrálja az adott tudományterületek egyetemi oktatóit, kutatóit, valamint a szaktanácsadással és innovációval foglalkozó nemzetközi vállalatok szakembereit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában