Helyi közélet

2014.02.11. 16:43

Bíróság elé kerül a hajdúdorogi tolvaj

Hajdúdorog - A hajdúdorogi rendőrök fogták el azt a fiút, aki lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt áll bíróság elé. Az egyenruhások a sértettnek visszaszolgáltatták az eltulajdonított táskát.

Hajdúdorog - A hajdúdorogi rendőrök fogták el azt a fiút, aki lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt áll bíróság elé. Az egyenruhások a sértettnek visszaszolgáltatták az eltulajdonított táskát.A rendőrök 2014. január 17-én 21 óra 25 perckor Hajdúdorogon a Hétút utcában láttak el szolgálatot, amikor egy fiatal lány segítséget kért tőlük, mivel valaki a közeli szórakozóhelyről eltulajdonította a táskáját a benne lévő értékeivel együtt.

Az egyenruhások a város területén azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében. A járőrök munkája 20 percen belül eredményre vezetett, mivel intézkedés alá vontak egy gyanúsan viselkedő fiút az egyik közeli utcában. A rendőrök a fiatalkorú ruházatát és a nála lévő hátitáskát átvizsgálták, melyben egy női táskát találtak. Sz. Tibor az intézkedés közben zavartan viselkedett, az egyenruhásoknak először azt mondta, hogy egy hölgy ismerőse kérte meg arra, hogy vigye haza a táskáját, később azonban beismerte, hogy azt pár perccel korábban lopta. A 18 éves hajdúnánási lakost a járőrök elfogták és a rendőrőrsre előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

Ellene a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Hajdúdorogi Rendőrőrse a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

A terhelttől lefoglalt táskát, a benne lévő értékekkel együtt a nyomozóhatóság munkatársai 2014. február 11-én visszaadták a sértettnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában