Helyi közélet

2014.02.06. 20:05

Állítsák le az ítélkezést!

Debrecen - A Koppány Csoport azt szeretné, hogy a bíróságok álljanak a devizahitelesek mellé.

Debrecen - A Koppány Csoport azt szeretné, hogy a bíróságok álljanak a devizahitelesek mellé.

A Dunántúllal és a fővárossal szemben a keleti országrészben működő bíróságok továbbra is rendre a bankoknak kedvező ítéleteket hoznak devizahiteles ügyekben - állította a Hajdú-bihari Koppány Csoport vezetője azon a tüntetésen, amelyet a helyi törvényszék épületével szemben, a járdán tartottak körülbelül 30-an csütörtökön.

A kezében transzparenst tartó Stefánné Tóth Judit elmondta: az ország más régióiban a bíróságok mostanában nem hoznak ilyen ügyekben döntéseket. Arra várnak, hogy a kúria által december közepén megfogalmazott kérdésekre milyen választ ad a strasbourgi európai bíróság.

Stefánné arról is beszámolt, hogy a kúria 4-én egy olyan sajtóközleményt adott ki, amely szerint az a kölcsönszerződés, amely nem tartalmazza a törlesztőrészletek számát, illetve összegét, érvénytelen. Az ilyen ügyekben nem lehet végrehajtást kezdeményezni. A demonstrálók ennek érvényesítését szorgalmazták.

HBN-OCs


Debrecen - A Koppány Csoport demonstrált csütörtökön délelőtt a Debreceni Törvényszék épületénél a devizahitelesek ügyében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában