Helyi közélet

2014.02.21. 08:28

Adóssággal terhelt cégek és jelzáloghegyek

Debrecen - A vagyonke­zelő vezetője szerint az állam is lehet jó tulajdonos.

Debrecen - A vagyonke­zelő vezetője szerint az állam is lehet jó tulajdonos.Kormányablak nyílik márciusban a Piac utca 42–44. szám alatt – jelentette be a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal főigazgatója a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) debreceni rendezvényén. Vasas Lászlóné elmondta: az elmúlt két-három évben arra törekedtek, hogy a drága bérelt magáningatlanokból olcsóbb, állami fenntartásúba költözzenek át a hivatalok. Így csaknem 100 millió forintot tudtak megtakarítani.

Nehéz örökség

Az MNV Zrt. ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója kiemelte: évente nagyjából kétezer, hagyatékból származó, jelzálogokkal gyakran „agyonterhelt” ingatlan kerül hozzájuk, olyanok, amelyek így már nem kellenek az örökösöknek. Gyakran kiürített, rengeteg adótartozást felhalmozott cégeket is rájuk hagynak.

Felújítások

Marjay Gyula egyebek közt arról is beszámolt, hogy a Hajdúböszörményben, a Kossuth utca 1. szám alatt található, jelenleg a Debreceni Törvényszék által bérelt ingatlan tetőszerkezetének felújítására várhatóan 80 millió forintot fordítanak.

A tervek között szerepel továbbá a derecskei tájház szerkezeti megerősítése.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában