Helyi közélet

2014.02.10. 07:35

A megyében indulhat az uszodaprogram

Derecske - Eddig a közeli városokba jártak tempózni Derecskéről az úszni vágyók.

Derecske - Eddig a közeli városokba jártak tempózni Derecskéről az úszni vágyók.

Hivatalos értesítést egyelőre nem kaptak, de ha megkeresik az önkormányzatot, örömmel veszik a támogatást – ezt mondta Bakó István polgármester, amikor a kormányfő által bejelentett tanuszodaprogramról érdeklődtünk. A hírről, miszerint Derecske az egyike annak a két településnek, ahol a projekt keretében a leghamarabb létesítmény épülhet, a Népszabadság számolt a közelmúltban.

Régi álom

A közel 9 ezer lakosú város első embere kifejtette: már évek óta vágynak egy uszodára, a megvalósításhoz szükséges forrás azonban eddig nem állt rendelkezésre. Bakó István azt mondta, a legoptimálisabb az volna, ha egy olyan komplexum épülne, amelyben lenne egy 2 méter mély medence a jól úszóknak, egy kisebb pedig az úszni tanuló gyerekeknek. A programban épülő létesítmények méreteiről szólva Németh Balázs, a Nemzeti Sportközpontok sajtófőnöke azt nyilatkozta a napilapnak, hogy egy 25 méter hosszú, 15 méter széles medencét, valamint egy tizenkétszer hatméteres, 85 centi mély tanmedencét alakítanának ki, és mindkettőt légsátorral fednék be.

Ha valóban ilyen uszoda épül Derecskén, akkor a helyieknek nem kell többé Hajdúszoboszlóra vagy Debrecenbe utazniuk, hogy tempózhassanak.

HBN–SZZSL

A teljes cikk a Hajdú-bihari Napló hétfői számában, vagy a naplo.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában