Helyi közélet

2014.01.17. 12:59

Vádemelési javaslat a sorozatbetörőkkel szemben

Hajdú-Bihar - Több debreceni családi házba is betört az az öt gyanúsított, akikkel szemben vádemelést javasolnak a rendőrök.

Hajdú-Bihar - Több debreceni családi házba is betört az az öt gyanúsított, akikkel szemben vádemelést javasolnak a rendőrök.

A nyomozás adatai szerint ismeretlen tettesek 2013. január 18-án 9 óra 15 perc körüli időben egy debreceni családi háznak az ajtaját befeszítették és az ingatlanból több ékszert is eltulajdonítottak. A betörők műszaki cikkeket is összekészítettek azért, hogy elvigyék, azonban a szomszéd bejelentését követően a helyszínre siető járőrök érkezése hallatán a betörők azokat hátrahagyták és elszaladtak.

Az egyenruhások a négy menekülő közül elfogták H. Sándort és K. Arnoldot. A két férfi zsebéből a ruházatátvizsgálás során előkerültek az ékszerek, amelyeket a rendőrök lefoglaltak.

A kapitányságra előállított 31 és 24 éves hajdúszováti lakosokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A Betörési Alosztály nyomozói adatgyűjtést és tanúkutatást hajtottak végre a kézre kerített betörők társainak felkutatása érdekében. A rendőrök munkája 2013. március 13-án vezetett eredményre, amikor a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen Hajdúszováton elfogták L. Csaba és O. Vilmos helyi lakosokat. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra, melyet a 38 éves L. Csaba vonatkozásában a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A 35 éves O. Vilmossal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

A nyomozók az eljárás során felderítették, hogy a terheltek Debrecenben más családi házakba is betörtek, ahonnan elsősorban készpénzt, műszaki cikkeket és ékszereket loptak el.

Később a beszerzett információk alapján a hatóság látókörébe került egy ötödik férfi is, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Őt 2013. május 2-án szintén Hajdúszováton fogták el a rendőrök a Terrorelhárítási Központ segítségével. A 28 éves R. Jánost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették. A nyomozóhatóság kezdeményezésére a bíróság elrendelte a helyi lakos előzetes letartóztatását.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottakkal szemben a lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában