Helyi közélet

2014.01.07. 18:56

Új peronról startol a Zsuzsi vonat

Debrecen - Ha minden jól alakul, tavasszal már az új állomás épületében lehet jegyet váltani.

Debrecen - Ha minden jól alakul, tavasszal már az új állomás épületében lehet jegyet váltani.

Mint arról beszámoltunk, a városi közgyűlés októberben úgy döntött, a Debreceni Közlekedési Vállalaton keresztül 26 millió forinttal segítik a Zsuzsi kisvasút új végállomásának kiépítését és a meglévő ingatlanok korszerűsítését. A támogatásra azért van szükség, mert az uniós pénzből elvégzett pályarekonstrukció mellett erre már nem futotta, pedig az egykori falóger területének átrendezése miatt muszáj volt egy kicsit arrébb költözniük. (Mint ismert, a terület belváros felőli részén megkezdődött egy új áruház építése.)

Fából, kőbe

Az utasok számára a legfontosabb változás az lesz, hogy az igazi jó idő beköszönte után a Zsuzsi nem a megszokott helyről, a lebontásra váró régi barna faház elől indul majd Hármashegyaljára, hanem a Faraktár utcai felüljáró tövéből.

Az utóbbi hónapok fejleményeiről, a Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Gacsályi István a Ruyter utcai, új fehér színű, még átadás előtt álló állomás előtt állva elmondta: ez az épület immár téglából készült. Egyebek mellett jegypénztárat, irodát és fedett utasvárót is tartalmaz.

Az előtte futó két sínpár közzé olyan közvilágítási oszlopokkal is ellátott, maximum 450 fő befogadására alkalmas hosszú peront építettek, ahonnan egyszerre akár kilenc kocsit is el tudnak indítani.

Emellett megoldották az épületek energiaellátási problémáit is.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában