Helyi közélet

2014.01.09. 16:52

Több önkormányzatot is megkárosíthatott a zöldhatóság volt vezetője

Debrecen, Balmazújváros - MSZP: haszontalan tanulmányt készített Balmazújvárosnak is Tolnai Jánosné.

Debrecen, Balmazújváros - MSZP: haszontalan tanulmányt készített Balmazújvárosnak is Tolnai Jánosné.

Balmazújváros önkormányzatának is készíthetett tanulmányokat Tolnai Jánosné Szatmári Katalin, aki ellen a napokban emeltek vádat közel 14 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelési ügyben – jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón Kathiné Juhász Ildikó. Az MSZP Hajdú-Bihar megyei Területi Szövetségének elnöke elmondta: Tolnai Jánosné egykori cége 2008 és 2009 között több szerződést kötött a Püspökladányi Önkormányzattal különböző tanulmányok és előzetes felmérések elvégzésére. Ezek közül az egyik hasznavehetetlen, míg több el sem készült. A megbízó azonban kifizette a zöldhatóság nemrégiben lemondott elnökének „munkáját”.

A szocialista politikus közölte: „információink szerint Tolnai Jánosné cége, a Kertes 1997 Kft annak a Balmazújvárosi Önkormányzatnak is készített tanulmányokat, amely ellen most a Hajdú-Bihar megyei rendőr főkapitányság folytat nyomozást hivatali visszaélés gyanúja miatt. Többek között Tolnainé cége alkotta a az Integrált Városfejlesztési Stratégiát is. A tanulmányt szakértőink jelenleg is vizsgálják, és minden jel arra mutat, hogy a több mint 200 oldalas anyag, egy az internetről összeollózott tákolmány.

Ezért kiegészítő feljelentést teszünk a folyamatban lévő nyomozás mellé.” A párt egyben felszólította Tiba Istvánt, Balmazújváros polgármesterét, hogy hozza nyilvánosságra az önkormányzat valamennyi olyan szerződését és azok összegét, amelyet Tolnainé cégével kötöttek. Látva a Püspökladányi Önkormányzatnál történteket ugyanis joggal vetődik fel immár a kétely mindenkiben, hogy a Balmazújvárosi Önkormányzatot is megkárosíthatta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában