Helyi közélet

2014.01.20. 17:06

Póráz nélkül a játszótéren?

Hajdúböszörmény - Néhány fontos és betartandó szabályra hívják fel az állatbarátok, állattartók figyelmét.

Hajdúböszörmény - Néhány fontos és betartandó szabályra hívják fel az állatbarátok, állattartók figyelmét.

A hajdúváros a napokban azzal a hírrel hívta fel a figyelmet magára, hogy "mérgezik a háziállatokat" címmel részletes cikk jelent meg róla az egyik portálon. Kutyatartók és a helyi menhely munkatársa számoltak be arról, hogy hat kutya pusztult el egy helyi játszótér mellett, levegőzés közben, amikor megettek valamit, a gyanú szerint direkt kihelyezett mérget.

Két kutya, három madár

"A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra az említett ügyben három bejelentés érkezett arról, hogy két kutya, valamint három madár elpusztult. A rendőrség vizsgálja, hogy az esetek között van-e összefüggés. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz" - így tájékoztatott minket a rendőrség szóvivője. Az állatok "sorra mérgezése" tehát erős túlzás, viszont a mérgezés nem zárható ki - derült ki.

A károsultakat sajnos nem értük el, a menhely vezetőjét is éppen ez ügyben hallgatták meg a rendőrségen, ezért tőlük nem tudtuk megkérdezni a felvetődő további kérdéseket: miért a jásztótéren, illetve annak közelében? Miért póráz nélkül sétálnak a kutyák? Kik és miért etetik kis tálkákból a kóbor állatokat a lépcsőházak közelében? A környéken lakók, nevüket nem vállalva, így kommentálták a történteket: - Kívánjuk, hogy bűnhődjön meg, ha tényleg létezik a kutyamérgező, mert borzasztó, ha valóban ezért pusztultak el az állatok. Ugyanakkor szeretnénk, ha nem találnánk több kutyapiszkot a játszótéren, sőt, egyáltalán nem lenne kutya a játszótéren, se póráz nélkül, se azzal."

A hajdúböszörményi közterület-felügyelet közleményéből kiderül, hogy szabálysértést követ el az, aki kutyáját játszótéren, póráz nélkül sétáltatja.

Részletek a naplo.hu-n és a holnapi Naplóban.

HBN-BB


Szegeden, a Dobó utca egyik elhanyagolt házában a rokonok nélküli, idős, ott élő néni tisztázatlan körülmények között szerzett sérülések végett kórházba került.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában