Helyi közélet

2014.01.27. 12:44

Misa is segített a rabló elfogásában

Fülöp - A rendőrök nyomkövető szolgálati kutya segítségével elfogták a rablással megalapozottan gyanúsítható férfit, akinek a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Fülöp - A rendőrök nyomkövető szolgálati kutya segítségével elfogták a rablással megalapozottan gyanúsítható férfit, akinek a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét telefonon hívta 2014. január 23-án 18 óra 40 perc körüli időben egy fülöpi nő, mert az egyik bolt előtt egy maszkos férfi megtámadta, ököllel ütlegelni kezdte és elvette a táskáját, amelyben több százezer forint készpénz és egyéb értékek voltak.

A helyszínre érkező járőrök meghallgatták a bejelentőt, mentőt hívtak hozzá és adatgyűjtésbe, tanúkutatásba kezdtek. A sértett elmondta, hogy támadója az üzlettel szemközti üres telken keresztül futott el.

Az elsődleges intézkedések között a rendőrök szolgálati kutyát is indítottak. Misa, a nyomkövető eb szagot fogott és egy családi házig vezette a nyomozókat, akik az ingatlanban elfogtak és a rendőrőrsre előállítottak egy 25 éves helyi lakost.

A gyanúsítottat kihallgatását követően a nyomozóhatóság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2014. január 26-án elrendelt.

B. Zsolt ellen – fogvatartása mellett – rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs folytatja a nyomozást.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában