Helyi közélet

2014.01.20. 15:45

Eszperantó könyvkiállítás és -ankét Debrecenben

Debrecen - <em>"Magyar irodalom eszperantó nyelven"</em> címmel eszperantó könyvkiállítás és -ankét lesz Debrecenben a Magyar Kultúra Napján, 2014.január 22-én (szerdán) 11 órától a Benedek Elek Könyvtárban Gajdos Pál tanár tárlatvezetésével, mely rendezvényre szeretettel várunk minden magyar kultúra iránt érdeklődő polgártársunkat.

Debrecen - "Magyar irodalom eszperantó nyelven" címmel eszperantó könyvkiállítás és -ankét lesz Debrecenben a Magyar Kultúra Napján, 2014.január 22-én (szerdán) 11 órától a Benedek Elek Könyvtárban Gajdos Pál tanár tárlatvezetésével, mely rendezvényre szeretettel várunk minden magyar kultúra iránt érdeklődő polgártársunkat.

Az eszperantó rendezvény mottója Ady Endre eszperantóról írott cikkéből való: "Őrjöngenünk kell az örömtől, hogy van egy terv, amely játszva lop be bennünket a kultúrnépek közé..., az Iliászt, Dantét, Hamletet, Heinét, Ibsent, Anatol Francet s az Also sprach Zaratustrát még ma taníttatnám eszperantóul is a magyar mellett a magyar iskolákban" /Budapesti Napló 1906.szept.4./

A rendezvény kezdetén eszperantó nyelven fog fölcsendülni a magyar és a székely himnusz, a végén pedig ,- szintén eszperantóul - a magyarság régi himnusza, a "Boldogasszony anyánk". /Gajdos Pál magyar-eszperantó tanár/

- Méliusz Juhász Péter Könyvtár Benedek Elek Fiókkönyvtára -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában