Helyi közélet

2014.01.20. 10:34

Autópiac; gázt neki!

Debrecen - Tavaly új és használt gépkocsiból is többet adtak el, mint korábban, de…

Debrecen - Tavaly új és használt gépkocsiból is többet adtak el, mint korábban, de…Óvatos optimizmussal tekintünk a jövőbe; valami van, de még nem az igazi; nőttek ugyan az eladásaink, de mihez képest – a Napló által megkérdezett hajdú-bihari autókereskedők sommázták így az új- és a használtautó-piacon tavaly általuk tapasztalt tendenciákat.

Bár az euró árfolyama tavaly szinte egész évben a 295 forintos szint körül lebegett, ennek ellenére a Magyarországra behozott használt személygépkocsik száma 30 százalékkal nőtt a megelőző évihez képest. Noha az új autók piacán érezhető volt némi élénkülés, a néhány éves, keveset futott használtak továbbra is hiánycikknek számítanak a piacon. Ennek nagyon egyszerű oka van; a válság miatt az elmúlt években új autó kevés került forgalomba, így az „alighasználtak” kínálata finoman szólva beszűkült.

Új személygépkocsiból az elmúlt évben több mint 56 ezer talált gazdára, és bár az eladásokat továbbra is a flottavásárlások dominálják, a hitelpiac élénkülésének köszönhetően a magánvásárlások versenyét a tavalyi esztendőben már a Suzuki nyerte.

HBN-PA

További részletek a NAPLO.HU-n és a keddi Naplóban.


Debrecen - Az autóvásárlók közül mind többen vannak, akik ismét mernek hitelt felvenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában