Helyi közélet

2014.01.15. 15:02

Átadás előtt a termál

Debrecen - Fürdőkedvezmény információs iroda nyílt a belvárosban.

Debrecen - Fürdőkedvezmény információs iroda nyílt a belvárosban.A Nemzeti Üdülési Alapítvány egy olyan pályázatot hirdetett nyugdíjasoknak, amelynek keretében 2500 forint befizetése ellenében gyógyfürdő belépőt lehet váltani. Jelentkezni az alapítvány internetes felületén keresztül lehet, amelyhez dokumentumokat is csatolni, szkennelni kell. Ez az eljárás az idősek többsége számára nem könnyen megoldható feladat, ezért az önkormányzat és a helyi gyógyfürdő vezetése úgy döntött, hogy a Piac utca 57. szám alatt létrehoznak egy olyan irodát, ahol ehhez segítséget adnak az érintetteknek - jelentette be a helyszínen, a Piac utca 57. szám alatt Kósa Lajos polgármester.

Februártól fogadnak vendégeket

Közben a végéhez közeledik a termál fürdő fedett medencecsarnok részének felújítása - mondta el lapunknak a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója. Mint Fazekas Lajos fogalmazott, az eredeti tervnek megfelelően, január végén kezdődhet meg a műszaki átadás, melynek során feltöltik a medencéket, beindítják a gépeket és megnézik, hogy minden tökéletesen működik-e? Amennyiben ez sikeresnek bizonyul, február elejétől, közepétől tudnak ott vendégeket fogadni.

Közben még dolgozni fognak az épület más részeiben, a munkások folytatják majd az öltözők, a közösségi terek megújítását, az új szaunavilág kialakítását. Ennek átadását ez év augusztus 31-én akarják megtartani.

HBN-OCs


Debrecen, 2014. január 15., szerda (MTI) - Információs központot nyitott az Erzsébet-program keretében elnyerhető kedvezményes fürdőbelépők igénylésének segítésére Debrecen belvárosában szerdán a helyi önkormányzat és a Debreceni Gyógyfürdő Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában