Helyi közélet

2014.01.06. 10:48

Amitől mindenki boldog (lehet)

Debrecen - Adómentes támogatást kaphatunk ez évtől lakásvásárláshoz a munkaadónktól.

Debrecen - Adómentes támogatást kaphatunk ez évtől lakásvásárláshoz a munkaadónktól.

Két olyan adóváltozás is hatályba lépett az új évtől, amelyek megkönnyíthetik a munkahellyel rendelkező lakáshitelesek életét. Az egyik az adómentes lakásvásárlási támogatás, a másik pedig a lakáshitel törlesztéshez nyújtható támogatás.

Van benne fantázia

A Napló által megkérdezett cégvezetők abban egyetértettek, hogy van fantázia a kezdeményezésben, ugyanakkor mégsem mindegyikük választja már az idén ezt az új módit. Az egyik amerikai tulajdonú kft.-nél például azt mondják, túl rövid az idő a bevezetésére.

– Már kidolgoztuk az új évre vonatkozó cafeteria-rendszert, és miután az említett adóváltozás az utolsó pillanatban jött, már nem akartuk szétverni a kidolgozott koncepciót. Meg az idő is szorít, hiszen a jövő héten a dolgozóknak nyilatkozniuk kell arról, hogy mit választanak. Ráadásul a bankokkal nem egyszerű az együttműködés, hiszen ez komoly adminisztrációs terhet ró a vállalatokra – válaszolta érdeklődésünkre Ábrahám László ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy talán majd jövőre…

Egy 450 főt foglalkoztató fuvarozási cégnél már megszületett a döntés arról, hogy a cafeteria rendszerébe építik be az adóváltozás kínálta új lehetőséget, bár a részletszabályokra még ők is várnak – tudtuk meg Fülöp Zsolt vezérigazgatótól.

HBN-PA

További részletek a naplo.hu-n és a keddi Naplóban.


Debrecen - Az idei évtől a munkáltatók is fizethetik lakáshiteles dolgozóik részleteit.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában