Helyi közélet

2014.01.14. 16:02

Akarat van, pénz nem biztos

Debrecen - Az engedélyek hiánya és a kétséges finanszírozás miatt késik a Füredi út, Szabó Lőrinc utca kereszteződésének átépítése.

Debrecen - Az engedélyek hiánya és a kétséges finanszírozás miatt késik a Füredi út, Szabó Lőrinc utca kereszteződésének átépítése.

Nagyjából három évvel ezelőtt merült fel először, hogy át kellene építeni a Füredi út, Szabó Lőrinc-, Csigekert utcai kereszteződést, mert a nagy autóforgalom miatt gyakorta forgalmi dugók alakulnak ki ott. Néha csak két-három lámpaváltásra lehet átjutni.

Pénz volt rá, de…

A város önkormányzata 2011. májusában pályázaton pénzt nyert a csomópont korszerűsítésére, kibővítésére. A forrás zárolása miatt azonban nem köthettek megállapodást a támogatóval és az állami utak kijelölt építtetőjével - közölte érdeklődésünkre a polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályvezetője.

Jóváhagyások

Mint Varga Lászlótól megtudtuk, az engedélyezési eljárás ráadásul rendkívül elhúzódott, ugyanis többször módosítani kellett a Csigekert utca „csatlakozó geometriáját”, így a jogerős építési engedélyt csak 2013. március 5-én adták ki. A vízjogi engedélyek beszerzése még jelenleg is zajlik.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában