Helyi közélet

2014.01.16. 17:51

A csarnokberuházást is vizsgálják Balmazújvárosban

Balmazújváros - Éppen a kampányidőszakra időzítették a feljelentéseket…

Balmazújváros - Éppen a kampányidőszakra időzítették a feljelentéseket…Bár a Központi Nyomozó Ügyészség és a megyei rendőr-főkapitányság december óta vizsgálódik a balmazújvárosi polgármesteri hivatalt érintően, továbbra sem kívánják elárulni, meggyanúsítottak-e bárkit a vesztegetés, illetve a hivatali visszaélés gyanújával folyó büntetőügyekben. Mi úgy értesültünk, hogy nem, de szerdai érdeklődésünkre mindkét nyomozó hatóságnál azt válaszolták: január elejéhez képest nincs új információjuk a sajtónak.

Közben megbízható forrásból megtudtuk: az ügyészek a múlt hónapban a 2013-ban felépült Kőnig Rendezvénycsarnokhoz kötődő testületi előterjesztéseket, jegyzőkönyveket vitték el a polgármesteri hivatalból. A beruházás részben egy újvárosi nagyvállalkozó pénzéből, részben a helyi „erős ember”, Tiba István (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő által kilobbizott állami támogatásból valósult meg (a település polgármestere is ő). Az ügyet közelebbről ismerők szerint az önkormányzatnál emiatt senkinek nincs oka tartani, ugyanis a beruházással összefüggő helyi döntések mindegyikét a balmazújvárosi képviselő-testület hozta meg.

További részletek a naplo.hu weboldalon.

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában