Helyi közélet

2014.01.24. 11:12

A bárányok hallgattak, az egyik gyanúsított nem

Hajdú-Bihar - A balmazújvárosi nyomozók két házkutatáson közel két tucat bárányt megtaláltak, melyeket a gondozójuk elsikkasztott. A rendőrök az állatokat visszaszolgáltatták a sértettnek.

Hajdú-Bihar - A balmazújvárosi nyomozók két házkutatáson közel két tucat bárányt megtaláltak, melyeket a gondozójuk elsikkasztott. A rendőrök az állatokat visszaszolgáltatták a sértettnek.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. január 13-án egy újszentmargitai gazdasági társaság vezetője tett feljelentést a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságon, mert valaki a cég állattartó telephelyéről több tucat bárányt eltulajdonított. Erre úgy derült fény, hogy az állatokat a gondozásukkal megbízott férfi 2013. november elején behajtotta a legelőről a téli tartásra szolgáló hodályba, ahol az év elején a cég ügyvezetője ott azt tapasztalta, hogy szemmel láthatóan több bárány is hiányzik a nyájból. A rendőrök a bejelentést követően megkezdték az ügyben az adatgyűjtést és tanúkutatást az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében.

Az eljárás során olyan információ merült fel, hogy az egyik gondozó az állatokkal sajátjaként rendelkezett és több alkalommal is eladott belőlük néhányat. A nyomozók S. Attilát sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A 24 éves férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrök azonban nem csak az újszentmargitai férfival szemben kezdeményeztek eljárást, hanem két balmazújvárosi lakossal szemben is, akik megvették a gyanúsítottól a juhokat, amelyekről tudták, hogy azok nem az ő tulajdonában vannak. Az orgazdák a bárányokat rövid időn belül tovább is értékesítették. A nyomozók a 40 éves R. Józsefet és a 39 éves R. Andrást gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozóhatóság munkatársai ezt követően Nádudvaron és Hajdúböszörményben házkutatásokat hajtottak végre, melyet követően a bűncselekményből származó közel két tucat bárányt megtaláltak és lefoglaltak. A rendőrök az állatokat 2014. január 23-án visszaadták a sértettnek.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – sikkasztás bűntett és orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában