Helyi közélet

2013.12.13. 08:55

Bárki előállhat ötletével, mire pályázzon a város

Debrecen - Már működik a Debrecen fejlődésére javaslatokat fogadó honlap.

Debrecen - Már működik a Debrecen fejlődésére javaslatokat fogadó honlap.

Néhány hónapja jelentette be Pajna Zoltán alpolgármester, hogy Debrecen készül az EU 2014-2020 közötti új költségvetési ciklusában megjelenő pályázatokra, olyan beruházásokat kíván megvalósítani az önkormányzat, melyeket a lakosság is javasol. Ehhez egy honlapot is létrehoznak, ahová bárki elküldheti javaslatát, majd ezeket széles körben megvitatják, és jövő évben összesítik az eredményt, azt követően készítik el a pályázatokat.

Hol tart most ez a folyamat? Erre kértünk válasz a városházán.

A polgármesteri hivataltól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy már megkezdte működését a 2020.debrecen.hu honlap, ahol folyamatosan elérhetők lesznek a tervezés során elkészülő dokumentumok, amelyekkel kapcsolatban a debreceniek közölhetik véleményüket, javaslataikat. Ugyanitt lehetőség van a város értékeinek és problémáinak megjelölésére is, amivel a tervezést segíthetik. A lakossági észrevételek probléma- és értéktérkép formájában összegződnek majd, s beépülnek a dokumentumokba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában