Helyi közélet

2013.12.13. 08:39

A kőbalta is innováció volt

Debrecen - Az iPhone nem tartalmaz új dolgot, csak nagyon ügyesen rakták össze a meglévőket.

Debrecen - Az iPhone nem tartalmaz új dolgot, csak nagyon ügyesen rakták össze a meglévőket.Magyarország harapófogóban van: felülről a prosperáló, tőkeerős, hatékonyan működő országok szorongatják; alulról pedig a feltörekvők, ahol kemény munkafegyelemmel, precízen, olykor nevetséges bérekért dolgozó, alacsony életszínvonallal rendelkező emberek termelnek. Ha nem akarunk az utóbbiakhoz tartozni – mint például Kína –, hanem inkább Nyugat-Európa felé haladnánk, akkor az innováción keresztül vezethet az út – jelentette ki dr. Ábrahám László, a NI Hungary Kft. igazgatója a TOP 100 Gazdasági Fórumon tartott előadásában.

S hogy mi az innováció? Valami újat, jobbat hozunk létre. Ez lehet termék, szolgáltatás, de lehet egy belső átszervezés is, ami hatékonyabbá teszi a cég működését. Jelenthet olyan költségráfordítást, amit a „K+F” rovatba beírva „hagy a NAV lenyúlni”; a lényege, hogy pénzből tudást csinálunk, majd e tudásból még több pénzt – foglalta össze. A kőbalta is innováció volt, nem azért, mert pályázatot írtak ki rá, hanem a szükség miatt. Aztán a kerék, a gőzgép, az autó és a számítógép is; innováció az iPhone, ami nem tartalmaz új dolgot, csak nagyon ügyesen rakták össze a meglévőket – sorolta az előadó.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában