Helyi közélet

2013.11.13. 17:16

Szennyezett területet kármentesítettek

Berettyóújfalu - A földtani közeg és a víz szennyezettsége az előírt koncentráció alá csökkent.

Berettyóújfalu - A földtani közeg és a víz szennyezettsége az előírt koncentráció alá csökkent.

Illés Zoltán a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára szerint életünkre, mindennapjainkra jelentős hatással van a környezetvédelem, ezért a 2014-2020 uniós költségvetési ciklusban is ki kell használni az Európai Uniós pályázatok adta lehetőségeket. Köztük olyan kárelhárítási programokra, mint amilyennek a záróünnepségén beszélt szerdán Berettyóújfaluban. Hozzátette, ezek a pályázatok, a tervezéstől, a felmérésen át a kivitelezésig sok embernek adnak munkát javítva a foglalkoztatottsági mutatókat.

A várostól 4 kilométerre, a 42-es út déli oldalától 800 méterre helyezkedett el a szovjet kitérő katonai reptér, melynek területén a nem szakszerű üzemanyag-tárolási tevékenység minőségkárosodást okozott a felszín alatti vizekben és a földtani közegben. Ennek elhárítására 46 ezer 500 köbméter földet és 17 ezer 600 köbméter talajvizet tisztítottak meg egy száz százalékos támogatottságú uniós projekt keretében.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában