Helyi közélet

2013.11.14. 18:29

Öcsödi gyilkosok: úr és szolga az ágyban

Debrecen – Éveken át nővel élt, majd szakítottak, amikor felfedte, hogy meleg.

Debrecen – Éveken át nővel élt, majd szakítottak, amikor felfedte, hogy meleg.

A szerdai ítélethirdetésen szinte egymásra sem pillantottak, holott korábban több éven át éltek közös lakásban előbb barátokként, majd szeretői viszonyban. Szexuális kicsapongások, szerepjátékok, a legelvetemültebb erőszakos cselekedetek, gyilkosságok: ezek mind összefűzik az öcsödi J. Bálint (39) és J. Benedek (20) sorsát, de mit sikerült róluk, családi hátterükről, személyiségükről megállapítani a büntetőeljárás során?

Bálintot a tárgyalótermi felszínes találkozások alkalmával csúnya, taszító megjelenésű, mindenfajta szexepilt nélkülöző férfinak láttuk, akiről előbb feltételeztük volna, hogy azt sem tudja, hol kell bekapcsolni egy számítógépet, minthogy nagyüzemben ismerkedik internetes melegportálokon. Kreol bőrű, nőies, de ezzel együtt is markáns vonású vádlott-társára, Benedekre pedig – tudván, hogy sihederként követte el a szörnyűségeket – akaratlanul is inkább áldozatként néztünk.

Halálfélelemre kötél

A nyolc osztályt végzett Bálint hegesztő és kéményseprő szakmát tanult, korán lerokkantságizták, szerény jövedelmét azzal egészítette ki, hogy ő kézbesítette Öcsödön a helyi lapokat. Vezetékneve édesanyja második férjéé, aki fiaként nevelte rendezettként leírt családi viszonyok között; szülei később anyagilag is segítették romos ingatlanként megvásárolt háza újjáépítésében (jól felszerelt, tiszta otthont alakított ki). A férfi 2000-től hét éven át élettársi kapcsolatban élt egy nővel, de miután feltárta homoszexuális vonzalmát, szakítottak (e téren Bálint valójában kiskora óta a férfiak felé húzott).

A cikk teljes terjedelmében a pénteki Naplóban olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában