Helyi közélet

2013.11.22. 10:06

Ismét riaszthatók, de…

Létavértes - Nem tiszta, hogy az önkormányzati tűzoltóság mikor, mire költötte az állami normatívát.

Létavértes - Nem tiszta, hogy az önkormányzati tűzoltóság mikor, mire költötte az állami normatívát.

Sikerült kijavítani a szarvashibát, azaz megtörtént a málhafelszerelés felülvizsgálata a november 8-án ennek hiányában működésében felfüggesztett Létavértesi Önkormányzati Tűzoltóságnál. Így baj esetén a részben az állam, részben tíz település által működtetett tűzoltóság tegnapelőtt óta ismét riasztható. Mint Kovács Ferenctől, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetőjétől megtudtuk, a dolgozóinak jelenleg is négy havi bérrel tartozó tűzoltóságnál a vizsgálódás ezzel nem ért véget, a gazdálkodás törvényessége ugyanis minimum kérdéseket vet fel.

Szűkítés

Így például arra is keresik a választ, hogy a szervezet vezetése az állami normatívát az alapszabályzatban foglalt céloknak megfelelően használta-e fel. A dandártábornok egyebek mellett azt javasolja a tűzoltóságot működtető önkormányzatoknak, hogy a jelenleg 19 fős szervezetet szűkítsék 12–15 dolgozóra.

Bár Nagy József parancsnok korábban azt ígérte, a múlt héten sikerül értékesíteni a tűzoltóság tartalék szerét több mint 30 millió forintért, s a befolyó összegből rögtön utalják az elmaradt béreket, a Renault fecskendőből jó, ha a jövő héten lesz pénz.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában