Helyi közélet

2013.11.25. 15:59

Forr a bor és pattog a gesztenye

Debrecen - Fahéj és szegfűszeg illat tölti be a Kossuth teret, serceg a libatöpörtyű a kemencében sülő kenyérlángoson és ropog a tűz a gesztenye alatt.

Debrecen - Fahéj és szegfűszeg illat tölti be a Kossuth teret, serceg a libatöpörtyű a kemencében sülő kenyérlángoson és ropog a tűz a gesztenye alatt. Megnyílt a karácsonyi vásár Debrecen főterén, ahol december 23-ig hatvanhét pavilonban, öt éttermi és négy, asztalokkal, székekkel kényelmesített kiszolgáló egységben hangolhatnak az ünnepre.

– Idén is az volt a cél, hogy minél több kézműves terméket tudjunk kínálni a vásárlóknak – nyilatkozta lapunknak Jánki Norbert a Debreceni Közterületfelügyelet főmunkatársa. Mint mondta minden egyes árusnak pályázatot kellett benyújtania, amelyben fényépekkel és termékkatalógussal kellett megnyernie a közterületfelügyelet illetékes munkatársainak tetszését. Összesen kilencven kereskedő árulja válogatott portékáját reggel fél tíztől este fél kilencig, az étkezdék pedig tíz óráig tartanak nyitva.

A fabódékban találhatunk kecsketejből készült szappant, minőségi pálinkákat, fürdősót, bőrműves termékeket, csipkebogyó lekvárt, zakuszkát, a mézeskalácsfigurák sokaságát és belgiumi alapanyagból készült kézműves csokoládét. Utóbbit kínáló hölgy szerint a hideget nem könnyű ugyan elviselni, de jó a hangulatban könnyebben telik az idő, ezt pedig garantálják a kedves szomszédok.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában