Helyi közélet

2013.11.21. 11:46

Csak a súlyosból több

Hajdú-Bihar - Összességében csökkent a balesetek száma a megyében tavaly őszhöz képest.

Hajdú-Bihar - Összességében csökkent a balesetek száma a megyében tavaly őszhöz képest.Az elmúlt egy hónapban, október közepétől szinte nem telt el nap súlyos baleset nélkül a megyében, olykor több is történt. Ez még a felgyorsult tempójú, stressztől terhes világunkban is kirívónak tűnt, azért a rendőrséghez fordultunk magyarázatért. Meglepetésünkre, a megküldött adatok nem igazolták feltevésünket.

Hajdú-Bihar megye területén idén október 15. és november 15. között 83 közúti közlekedési balesetek történt, míg az elmúlt év hasonló időszakában 88. Kedvező változást mutat a könnyű sérüléssel végződő esetek száma, az elmúlt évben 52, idén csak 45 ilyen eseményt regisztráltak. Több volt viszont a súlyos baleset, igaz csak kettővel haladta meg a számuk a tavalyi 30-cat. Nem történt változás a halálos kimenetelű balesetek vonatkozásában, ebben az időszakban mindkét évben 6 ilyen szomorú esemény következett be a megye közútjain.

A baleseti okok azonban átrendeződést mutatnak, míg tavaly főleg a gyorshajtás miatt következtek be a szomorú eseménynek, addig idén az elsőbbségi jog meg nem adása és a szabálytalan kanyarodás okozta a legtöbb balesetet megyénkben az említett időszakban.

- HBN -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában