Helyi közélet

2013.11.26. 16:14

Belvárosi beszélgetések - Gyönyörű Zsigával

Debrecen - A Belvárosi beszélgetések tovább folytatódnak a Debreceni Művelődési Központ szervezésében.

Debrecen - A Belvárosi beszélgetések tovább folytatódnak a Debreceni Művelődési Központ szervezésében. November 27-én (szerdán) 17.30-tól Gyönyörű Zsiga néptáncos vőféllyel, a Kárpát-medencei Vőfélytalálkozók megálmodójával, alapítójával és fő szervezőjével beszélgetünk a DMK Belvárosi Közösségi Házának kiállítótermében (Kossuth u. 1.), párbeszédünk tárgya a

Hagyományőrzés és éltetés - ma és holnap. Idei utolsó beszélgetésünk során a VII. Kárpát-medencei Vőfélytalálkozó előtti napokban természetesen az emberélet fordulói közül az egyik legfontosabb "átváltozásra", a házasságra, annak szokásrendjére összpontosítunk. Ennek kiemelt alakja a vőfély, aki szervezője, ceremóniamestere a lakodalomnak. A vőfélyhagyomány ugyanolyan veszélyeztetett eleme szellemi kulturális örökségünknek, mint a betlehemezés, így ez utóbbi szakrális szokáshagyományunk XXIII. Nemzetközi Találkozójának közeledtével szükségképpen szó lesz a megőrzés, átörökítés, továbbéltetés lehetséges útjairól, többek között az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség-védelmi programjáról is.

Debreceni Művelődési Központ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában