Helyi közélet

2013.11.13. 19:21

A lehető legsúlyosabb büntetést szabták ki

Debrecen – J. Benedek (20) csak fiatal korára tekintettel úszta meg az életfogytiglant.

Debrecen – J. Benedek (20) csak fiatal korára tekintettel úszta meg az életfogytiglant.

Több emberen elkövetett emberölés, szemérem elleni erőszak, tiltott pornográf felvétellel visszaélés és más bűncselekmények miatt jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházzal sújtotta a Debreceni Ítélőtábla szerdán J. Bálintot (39). Az öcsödi férfi vádlott-társát, J. Benedeket – aki 17 éves volt az első gyilkosság elkövetésekor – 20 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel büntette a másodfokú bíróság. Az ítélet értelmében a szintén öcsödi fiatalember legkorábban büntetése kétharmadának letöltését követően helyezhető feltételes szabadlábra.

A Szolnok megyei településen élő vádlottak 2010-ben két férfit öltek meg a házukban – egyiküket többször megerőszakolták –, majd kis híján egy fiatal nővel is végeztek. A rendőrök azután fogták el őket, hogy a lánynak – akit több napon át tartottak kikötözve, megkínozták és szintén megerőszakolták – sikerült megszöknie a vádlottaktól. J. Bálint a nyomozati szakban beismerő vallomást tett, de később már tagadta a terhére róttakat.

Aki a vádbeli időszakban elment abba a házba, annak komoly esélye volt arra, hogy nem kerül ki onnan élve – indokolta egyebek mellett a vádlottak elvetemültségére utalva a lehető legsúlyosabb büntetés kiszabását Balla Lajos tanácsvezető.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában