Helyi közélet

2013.11.14. 15:57

A fiatalkori bűnözés és áldozattá válás megelőzése

Debrecen - A fiatalok biztonsága és védelme érdekében.

Debrecen - A fiatalok biztonsága és védelme érdekében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ezúttal a debreceni Sirius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskola 9-10-11-12. évfolyamának tanulói részére tartott bűnmegelőzési előadássorozatot a fiatalkori bűnözés és áldozattá válás megelőzésével, a kábítószer fogyasztás veszélyeivel kapcsolatban.

Az előadások során a rendőrök felhívták a fiatalok figyelmét azokra a veszélyhelyzetekre, amelyek az iskolákban, a közterületeken, valamint a családon belül érhetik őket. A program célja, hogy a diákok képesek legyenek felismerni azokat az élethelyzeteket, amelyek alkalmával könnyen válhatnak bűnelkövetővé, szabálysértővé vagy áldozattá és ennek elkerülése érdekében tudjanak megfelelően cselekedni.

További cél, hogy a diákok képesek legyenek olyan magatartási szabályok betartására és önvédelmi mechanizmusok végrehajtására, amelyekkel elkerülhetik a nem kívánatos események, helyzetek bekövetkezését. A tanulók információt kaptak arról is, hogy mit kell tenniük, ha baleset vagy bűncselekmény szemtanúi, esetleg áldozatai lesznek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában