Helyi közélet

2013.10.04. 11:33

Polgármester; de miért?

Hajdú-Bihar - Többen említették pozitív példaként Hajdúszoboszlót, mint ahová ömlik a pénz.

Hajdú-Bihar - Többen említették pozitív példaként Hajdúszoboszlót, mint ahová ömlik a pénz.Mindig is közösségi ember voltam; jó látni, ahogy gyarapszik a falu; addig akarom csinálni, amíg néhány száz új munkahelyet sikerül létrehozni; ebben a pozícióban legalább van módom arra, hogy érdemben befolyással legyek a szülővárosom fejlődésére - néhány vélemény hajdú-bihari polgármesterektől, akiktől azt kérdeztük: mi a vonzó manapság a polgármesterségben, illetve mi az, ami a legkevésbé se vonzó benne, de óhatatlanul vele jár?

Többen említették irigylésre méltó példaként Hajdúszoboszlót, mondván, a fürdőváros vezetőinek könnyű, hiszen oda ömlik az idegenforgalmi bevétel. Sóvágó László polgármester erre úgy reagált, hogy egy viszonylag jómódú településen is nagy távolság van az igények és a lehetőségek között.

Az 560 lelket számláló Bojt polgármestere az elmúlt években megtanult a legkisebb jónak is örülni. Úgy fogalmazott, hogy számára ez nem annyira kitüntetés, mint hatalmas felelősség.

- Minden napom azzal telik, hogy ha kell téeszelnökként, brigádvezetőként vagy ügyintézőként az itt élők jobblétét előbbre lendítsem - mondta.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában