Helyi közélet

2013.10.16. 19:09

Megújul az Erdőspuszta

Debrecen - Új kilátó épül Hármashegyalján, míg a fancsikait felújítják.

Debrecen - Új kilátó épül Hármashegyalján, míg a fancsikait felújítják.

Több nagyberuházást is megvalósított, illetve megvalósít ebben az évben a Nyírerdő Zrt. a várostól keletre elterülő Erdőspusztákon - jelentette be az állami cég vezetője a frissen felújított bánki tájházban. Mint azt Szalacsi Árpád elmondta: az országos Kéktúra útvonal fejlesztése keretében novemberig megújul a fancsikai kilátó. A kerékpárral túrázók örömére rendbe teszik azt az úthálózatot, amely a Vekeritől indul és a Mézeshegyi tavak érintésével a Panoráma úti becsatlakozásig tart. A Vekeri-tónál felújították a szigetre vezető hidat, hamarosan egy filagóriát is tető alá hoznak.

Hármashegyalján felújítják az erdei padokat, asztalokat az esőbeállókat, valamint a tűzrakóhelyeket. A büfé épületét is korszerűsítik. A túraútvonal mentén 21 új pihenőhelyet alakítanak ki. Ezen túlmenően a jövő év elejére készül el a 19 méter magas, 46 millió forintba kerülő új kilátó.

A fejlesztések másik nagy területe a Bánki Pihenőcentrum. A Debrecentől 10 kilométerre található komplexumban az 1982-ben épült tájház renoválására 32,8 millió forintot fordítottak. Kicserélték a burkolatokat, az ablakokat, illetve korszerűsítették az elektromos- és a fűtési rendszert. A belső tér ezzel nagyobb létszámú konferenciák megtartására is alkalmassá vált. Az erdőgazdaság az év végéig további tíz millió forintot költ a bemutatóház kultúrtörténeti és biológiai témájú tárlatának kialakítására.

HBN-OCs


Budapest, 2013. október 16., szerda (MTI) - A Nyírerdő Zrt. 379,7 millió forintot költ közjóléti fejlesztésekre az idén Hajdú-Bihar megyében, ebből mintegy 304,7 millió forint értékű beruházás a Debrecentől keletre elhelyezkedő Erdőspusztákon valósul meg - közölte a cég vezérigazgatója szerdán az erdőspusztai tájházban tartott sajtótájékoztatón.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában