Helyi közélet

2013.10.04. 08:08

Megkérdeztük: Mi a véleménye arról, hogy az érettségihez közösségi szolgálatot kell teljesíteni?

Debrecen - Arról érdeklődtünk olvasóink körében, hogy kinek mi a véleménye a kötelező közösségi szolgálatról?

Debrecen - Arról érdeklődtünk olvasóink körében, hogy kinek mi a véleménye a kötelező közösségi szolgálatról?

– Úgy gondolom, hogy a diákoknak tanulni kell, nem pedig dolgozni. Nem értek egyet azzal, hogy kötelező önkéntes munkát vállalni az érettségihez – válaszolta kérdésünkre Mose Sándor.

Szegedi Beatrix jó dolognak tartja, hogy dolgozni kell a maturálóknak: úgy véli, így megtanulják, milyen a felnőtt élet.

– Érettségi előtt állok, és még nem döntöttem el, milyen önkéntes munkát szeretnék végezni, de nem tartom rossz dolognak - nyilatkozott Birta Klaudia.

– Nem hiszem, hogy jó döntés volt bevezetni. Egy érettségi előtt álló diáknak a tanulás a legfontosabb – vélekedett Gál Ádám.

Nagy Friderika úgy gondolja, hogy csak annak kellene önkéntes munkát végezni, aki szeretne. Mint elmondta, aki nem akarja, az úgysem végzi teljes odaadással.

– Már öt éve túl vagyok az érettségin, de nagyon jó ötletnek tartom, hogy munkát kell végezni hozzá. Az öcsém tavaly maturált, de neki is jó lett volna, ha még iskolásként belelát a munka világába – osztotta meg gondolatait Badik Nikolett.

HBN | Fotók: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában