Helyi közélet

2013.10.10. 10:29

Még két hónap türelem kell

Hajdúsámson - Nem csak a kerékpárút és csatorna építése miatt vannak fennakadások a közlekedésben.

Hajdúsámson - Nem csak a kerékpárút és csatorna építése miatt vannak fennakadások a közlekedésben.

Valamikor június körül kezdték el a település teljes hosszát átszelő kerékpárút építését és helyenként csatornaépítést vagy -korszerűsítést.

Gyakorlatilag azóta a városon átvezető 471. számú főút, mely amúgy is az ország egyik légbalesetveszélyesebb főútja, csak igen körülményesen járható – írta egy olvasónk, aki Debrecenből jár a munkahelyére, Nyírbátorba tartva ezen útvonalon. Levelét így folytatta: „számunkra, akik naponta igénybe veszik ezt az utat, érthetetlen, miért tart egy ekkora szakasz rekonstrukciója ilyen indokolatlanul hosszú ideig, felőrölve az autósok és az ott lakók türelmét.

Ráadásul napokig mintha semmi sem történne, a munkálatok állnak ugyanabban az állapotban, melyben az út egyszerűen használhatatlan, balesetveszélyes. Ha például két nagyobb méretű jármű (teherautó és autóbusz) találkozik szembe egymással egy szűkebb szakaszon, percekig áll a forgalom a tehetetlenségtől”.

Kérdése nyomán Hamza Gáborhoz, Hajdúsámson polgármesteréhez fordultunk válaszért, elsősorban azt tudakolva, mikorra fejeződnek be az építkezések.

Az egyik legveszélyesebb

Mint megtudtuk, egyszerre többféle munkát is végeznek Hajdúsámson főútján. Zajlik a felszíni vízelvezetés kivitelezése, a kerékpárút építése, egy optikai kábel elhelyezéséhez szükséges csatorna fektetése és néhány helyen buszmegállók kialakítása. Utóbbiakra azért van szükség, mert a közeljövőben bővíteni tervezik a helyi közösségi közlekedést (a város külterületein élők utaztatására kisbuszokat állítanak fogalomba). 

E sokféle tevékenység még összehangolva is hosszú időt vesz igénybe, ami valóban nehezíti a közlekedést – mondta a polgármester, hangsúlyozva ismét, hogy a várost átszelő 471-es út kétségtelenül az ország egyik legveszélyesebb útvonala: a sávok nagyon keskenyek (nem felel meg a szabványnak), elhasználódott, rossz minőségű, nincs padka, töredezik, a forgalma pedig meghaladja a 4-es főút forgalmát. Mindez együtt okozza tehát a jelenleg nehezen viselhető állapotot. Az említett munkák november végére befejeződnek, végleges megoldást ugyanakkor csak a nagy forgalmú útszakasz teljes átépítése hozhatna – tájékoztatott Hamza Gábor.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában