Helyi közélet

2013.10.31. 15:14

Makoldi Sándor magyarsága

Debrecen - A modern kor hazugságtömegének ellensúlyozására, gondolkodó gyermekeket kell nevelni.

Debrecen - A modern kor hazugságtömegének ellensúlyozására, gondolkodó gyermekeket kell nevelni.

A "Belvárosi beszélgetések" újabb akkordjaként Makoldi Sándor festőművész, néprajzkutató, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem, Kölcsey Ferenc Tanítóképzési Intézetének docense, nyugalmazott rajz, néprajz és művészettörténet tanára volt a vendég a Belvárosi Közösségi Házban.

A hagyomány: magyarság, debreceniség gondolatok köré szerveződött interjú elején Makoldi Sándorról megtudtuk, hogy a magyar hagyomány elkötelezett híve és, hogy a főiskolán egyszemélyes intézményként működött.

Hangsúlyozta, egész életében azon fáradozott, hogy újra felfedezzük magyar értékeinket, ismét beszédessé váljon gazdag szellemi-képi örökségünk. Mint fogalmazott, ha nem vigyázunk értékeinkre, világunk könnyen felborulhat.

Celebvilág

A tv adók zöme manapság a celebek világát mutatja, a gyerekek róluk vesznek példát. „Azt sugallják, hogy a magyar irodalom remekei, például Jókai és Móricz elavultak, ezeket már nem kellene tanítani. A romlás egyre nagyobb mértékű, gyorsuló. A fiatalok jelentős része ezt észre sem veszi. Nem szabad hagyni, hogy a celeb legyen a szellemi mérce. Aki őket követi, rabszolgává válik.”

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában