Helyi közélet

2013.10.01. 10:39

Lassan félkész állapotban a stadion

Debrecen - Szeptemberben napi átlagban 430 ember dolgozott a megújuló létesítményen.

Debrecen - Szeptemberben napi átlagban 430 ember dolgozott a megújuló létesítményen.Október elsején 47 százalékos készültségi fokban áll a megújuló nagyerdei stadion.

Miközben az erdő sűrűjéből már egy korszerű sportaréna körvonalai tűnnek elő, a karéjon belül is szorgos munka folyik. Megkezdődött a játéktér kialakítása a multifunkcionális komplexumban. A beruházás nagyságrendjére jellemző, hogy a szakemberek eddig egyebek mellett 1240 tonna betonacélt, 20 ezer köbméter betont, közel ötezer, előregyártott vasbeton elemet és szinte megszámlálhatatlan mennyiségű téglát és más falazóanyagot építettek be. Ugyancsak többszáz tonnában mérhető a felhasznált habarcs, vakolat és acélszerkezet mennyisége, és kilométerekben a vezetékek hossza.

Szeptemberben egy-egy átlagos napon 430 szakember dolgozott azért, hogy jövő tavasszal a Loki focistái kifuthassanak a nyitómérkőzésen az új aréna gyepszőnyegére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában