Helyi közélet

2013.10.01. 11:57

Kompenzációban bíznak a hőszolgáltatók

Debrecen - A rezsicsökkentéssel kieső bevételt eddig az állam fedezte.

Debrecen - A rezsicsökkentéssel kieső bevételt eddig az állam fedezte.A napokban zajlik annak a törvényjavaslatnak a vitája, mely szerint november 1-től további 11,1 százalékkal csökkenne a lakossági villamos energia, a földgáz, és a távhő hatósági ára. Arra a kérdésünkre, hogy ez várhatóan hogyan érinti majd a Debreceni Hőszolgáltató Zrt-t, Csonka Tibor vezérigazgató azt válaszolta: vagy fájdalmasan, vagy sehogy.

– Az előző rezsicsökkentéskor az állam kompenzációról is döntött a távhő cégek javára, hogy a kieső bevételt pótolja, így a 10 százalékos mérséklés nem okozott problémát nekünk. Most is számítunk a kompenzációra, de ha elmarad, akkor a következmények tragikusak lesznek ránk nézve – részletezte Csonka Tibor, hozzátéve, akkor tud biztosat mondani, ha elfogadják a törvényt.

Kifejtette: 2011 őszétől a távhőszolgáltatók esetén az elérhető nyereséget a saját tőke 2 százalékában maximálta a jogalkotó, ez már majdhogynem nonprofit működés. Extraprofitról tehát már régen nincs szó, de a korábbi évek nyereségét sem a lakossági, hanem a nagyfogyasztóknak köszönheti a Debreceni Hőszolgáltató Zrt.

HBN-SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában