Helyi közélet

2013.10.25. 14:50

Kerékpárról a vonatra

Debrecen - Az Intermodális Központ tervezésekor kifejezetten gondoltak a biciklivel járók növekvő számára.

Debrecen - Az Intermodális Központ tervezésekor kifejezetten gondoltak a biciklivel járók növekvő számára.

Néhány éven belül a Nagyállomást a város szinte bármely részéből el lehet majd érni kerékpárral biztonságos módon, s a kétkerekűt e célra létrehozandó parkolóban helyezhetik el a vonattal vagy busszal tovább utazók.

Ez az egyik fontos üzenete annak a levének, amelyben Varga László, a polgármesteri hivatal főosztályvezetője tájékoztatta a Napló levelezési fóruma, az Agora olvasóit. Mint írta, „az Intermodális Közösségi Közlekedési csomópont engedélyes tervének elkészítése során részletesen kidolgozták a kerékpáros közlekedést, valamint a kerékpártárolók elhelyezését. A nyertes pályamű a Petőfi térre bevezető ágakon – Raktár utca, Ispotály utca, Erzsébet utca, Piac utca, illetve a Homokkerti felüljáró felől is elválasztott gyalog-, kerékpárút-kapcsolat kialakításának lehetőségét megteremtette.

A kerékpárosok számára a tér különböző pontjain kerékpártárolók helyezhetők el. A pályázatban kiírt kerékpártárolókon túl az előírt darabszámú tárolót a parkolóházban biztosították, ugyancsak a parkolóházba kerül a B+R (Bike and Ride = Tedd le a kerékpárt és utazz tovább!) kialakítása, valamint ide orientálódik a kerékpárkölcsönző is.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában