Helyi közélet

2013.10.31. 16:29

Egy „falat” szeretet a kicsiknek

Hajdú-Bihar - A Hajdú-bihari Napló szerkesztőségében is gyűjtjük a csokit a rászoruló gyerekeknek Mikulásra!

Hajdú-Bihar - A Hajdú-bihari Napló szerkesztőségében is gyűjtjük a csokit a rászoruló gyerekeknek Mikulásra!

Nem lehet nem mellé állni egy olyan kezdeményezésnek, melyben nehéz sorsú gyerekek akarják meglepni a rászoruló társaikat. Ezt érezték a Kőr Dáma Kör vezetői is, amikor először hallották a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének (BAGE) tolmácsolásában az ifjak ötletét.

Minderről a kör vezetője, Porkoláb Gyöngyi beszélt lapunknak telefonon, miközben épp a megyei állami gondozottak egy 150 fős csoportjával a fővárosi állatkertben sétáltak. A cívisvárosi nőegylet ugyanis a nyáron megrendezett Szín-Tér Tehetségkutatón fellépetteknek tett ígéretéhez híven pénteken kirándulásra vitte őket Budapestre, ahol a gyerekek a Parlamentbe is ellátogattak.

Házelnöki csoki

Ez az út egyben a csokigyűjtő akció kezdete is, mivel a fővárosba magukkal vitték az egyik programra készült gyűjtődobozt, amibe az első jelképes szeletet Kövér László házelnök helyezte el. – A tervek szerint jövő héten már Debrecen több közművelődési intézményében, a rendőrségen, a tűzoltóságnál, sőt a katonaságnál is megtalálhatóak lesznek ezek a gyűjtődobozok, amikbe várjuk a csokoládékat – mondta a Kőr Dáma Kör vezetője, hozzátéve: mint szülő tudja, hogy az édesség talán nem a legegészségesebb választás, de ennél most fontosabb, hogy örömet okozzanak a gyerekeknek.

Az akcióhoz természetesen a Napló is csatlakozott, s már jövő héttől várjuk Dósa nádor téri székházunkban az édes ajándékokat, melyeket az akció december 1-jei végén a szervezők szakmai szervezetek együttműködésével juttatnak el a gyerekekhez.

Keressék a neten is

Az akció – mint Porkoláb Gyöngyi elmondta – elsősorban debreceni, de bíznak benne, hogy akár az országban más területein is indítanak hasonlót vagy csatlakoznak. Ha valaki úgy érzi, hogy szívesen részt venne, vagy kíváncsi, hol találhat legközelebb gyűjtőpontot, annak érdemes felkeresnie az akció oldalát a legnagyobb közösségi portálon: www.facebook.com/csokigyujtes.

– Vidéken az érdeklődőknek azt ajánljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot a lakóhelyükhöz legközelebbi családsegítővel, lakóotthonnal, s ott segíteni fognak nekik, hogy ajándékaik célba érjenek – tette még hozzá Porkoláb Gyöngyi.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában