Helyi közélet

2013.10.11. 15:39

Az ökoturizmus domináljon!

Hortobágy - Háromszáz természetvédelmi szakember cserél eszmét megyénkben.

Hortobágy - Háromszáz természetvédelmi szakember cserél eszmét megyénkben.Az Európai Nemzeti Parkok Szövetségét (Europarc) 40 éve alapították, csakúgy, mint a Hortobágyi Nemzeti Parkot. Innen az idei konferencia mottója "40 év a természet szolgálatában", mely rendezvényen Európa 32 országából 300 szakember cserél eszmét ezekben a napokban megyénkben.

Fiatalok és idősebbek

A konferencia hortobágyi sajtótájékoztatóján Thomas Hansen, az Europarc elnöke hangsúlyozta: Negyven év alatt a környezetünk teljesen megváltozott, a természetvédelem is átpolitizálódott, nekünk, természetvédőknek azonban folyamatosan alkalmazkodnunk kell a változó körülményekhez. A svéd szakember hangsúlyozta: szervezetük szorosan együtt dolgozik a turisztikai szektorral is annak érdekében, hogy ezeken a védett természeti területeken az ökoturizmus dominanciája érvényesüljön. Elhangzott, hogy a konferenciával párhuzamosan rendezik meg az Europarc első ifjúsági konferenciáját, melynek végén a fiatalok elmondhatják majd, hogy szerintük a természetvédelem területén mit kellene másként, jobban csinálni. A nemzetközi vendégsereg tagjai egyebek mellett daruvonuló túrákon vehettek részt a pusztában.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában