Helyi közélet

2013.10.01. 13:48

Az igazgatóhelyettesnek is eljárt a szája

Debrecen - Úgy tűnik, saját kollégáikat is hülyének nézték a megvádolt felügyelők.

Debrecen - Úgy tűnik, saját kollégáikat is hülyének nézték a megvádolt felügyelők.

A megyei főügyészség vádiratát hallgatva nem egyszerűen komolytalan, hanem kifejezetten szánalmas állami cég benyomását kelti a munkavédelmi és munkaügyi felügyelet hajdú-bihari szervezete, melynek nyolc volt és jelenlegi tagját vádolják vesztegetéssel.

A titkos telefonlehallgatásokkal is „operáló” nyomozás célkeresztje három munkafelügyelőre, Sz. Lajosra, S. Mártonra (aki 2011 májusától kormánytisztviselőként az igazgatóhelyettesi posztot is betöltötte) és dr. G. Pálra fókuszált. A főügyészség végül 48 vádpontot tárt az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék elé, ennek fele az elsőként említett férfit terheli, 20 a másodikat.

A lényeg, hogy a három vádlott 2010. és 2011. vizsgált időszakában különféle előnyök fejében gyakorlatilag folyamatosan „leadta a drótot” megyei cégeknek, egyéni vállalkozóknak a munkavédelmi ellenőrzések várható időpontjáról. Előfordult, hogy saját, munkájukat végző kollégáikat igyekeztek elhessegetni egy-egy ellenőrzés helyszínéről. Becsületére legyen mondva, akadt olyan munkafelügyelő, akinek volt mersze figyelmen kívül hagyni a nyomatékos kérést.

További részletek a szerdai Naplóban!


Debrecen – Húsáru, ingyen vadászat, élelmiszerkosár, sporteszközök mint kenőpénz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában