Helyi közélet

2013.10.24. 17:59

Az Abigél mindenki szívügye

Debrecen - Kinek villámcsapás, kinek életszerep, kinek példa.

Debrecen - Kinek villámcsapás, kinek életszerep, kinek példa.Valami misztikumnak lennie kell az Abigélben, ha harmincöt éven át ennyi ember figyelmét érdemelte ki és tartotta fenn – kezdte Bánfalvy Ágnes rendhagyó osztályfőnöki óráját a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában csütörtökön.

A filmsorozat egykori Torma Piroskája ezt a valamit kezdte el keresni Szabó Magda legendás regényében, amikor Horváth Csabával és Szikora Jánossal belevágtak a színpadi adaptáció megírásába.

– Újra és újra elolvastam – folytatta a producer – és mindannyiszor találtam egy addig nem figyelt részletet, egy jelentőség teljes mondatot. – Talán épp ez a titka annak, hogy az Abigél minden generáció szívügye. Ezt jól példázza, hogy Kiss Ramónát az édesanyja értesítette a castingról, ő pedig "örökletes Abigél-rajongása" nyomán örömmel el is ment. – Alig hittük el, hogy hogy lehet valaki ennyire Torma Piroska. Nyugodt szívvel bízom rá a szerepet, mert jó kezekben van – mondta a színésznő, akiről korábban Szabó Magda nyilatkozta, hogy ő ugyan megírta a Torma-karaktert, de ahogyan Bánfalvy játssza az "tormisszimó".

Mindenki benne van

– Ez a mondata sokat számít nekem, megerősítés volt akkoriban jó néhány másik mellett, amit az írónőtől hallottam pályám során, amelyet mindig figyelemmel kísért – hangsúlyozta a darab Horn Micije Szabó Magda iskolájában, az egykori Dóczi Leánynevelő Intézetben. Ebben a történetben bárki megtalálhatja élete egy szeletét vagy olyan helyzetét, amikor jól jön egy bátorító mondat – tette hozzá.

Épp ilyen nehéz helyzetben jött a felkérés Száraz Dénes életében.

– Úgy tűnt minden munkám egyszerre veszítem el. A kereskedelmi csatorna sorozatában a karakteremet kiírták, – egy villám csapta agyon – az Új Színházból pedig magam távoztam, mivel a vezetőváltással nem értettem egyet. Közben megszületett a kisfiam – folytatta – ekkor hívtak el a szereplőválogatásra, mint Kuncz Ferenc megformálóját, de amint beléptem meglátták bennem Kalmár Pétert. Az osztályfőnök valóban közelebb áll hozzám, azóta szívvel-lélekkel játszom, mint mindannyian akiket a hatszázhetven jelentkező közül kiválasztottak.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában