Helyi közélet

2013.10.22. 17:42

Aggályos a Lycium Hotel bérleti szerződése?

Debrecen - A szocialisták úgy vélik, hogy a város fölöslegesen pumpál évente átlagosan 200 millió forintot a Lycium Hotelbe, mert az eleve veszteséges.

Debrecen - A szocialisták úgy vélik, hogy a város fölöslegesen pumpál évente átlagosan 200 millió forintot a Lycium Hotelbe, mert az eleve veszteséges. Szathmári Károly városi elnök és Madarasi István városi alelnök elmondták: az önkormányzati Gyógyfürdő Kft. a szállodát üzemeltetésre kibérelte. Tették ezt annak ellenére, hogy a szakértők egyöntetűen figyelmeztették a döntéshozókat, hogy nem lehet nyereségesen üzemeltetni a hotelt. A 91 szoba az egyéb infrastruktúrákhoz képest kevés.

Az ellenzéki politikusok szerint, a Gyógyfürdő Kft. a tulajdonos vállalkozóval olyan szerződést kötött, amelynek értelmében a bérleti díj nem konkrétan volt meghatározva, hanem úgy, hogy a bérlő minden évben kifizeti a szállodaépítés finanszírozásához nyújtott hitel és tagi kölcsönök tárgyévi költségeit.

A gazdasági válság előtti években a Lycium Hotellel kapcsolatos elvárások megfelelően teljesültek - tudatta válaszában Papp László, Debrecen alpolgármestere. Mint fogalmazott, az üzemeltető Gyógyfürdő Kft. 2007-ben a szálloda csaknem 50 százalékos kihasználtsága mellett, 60 milliós nyereséget ért el. 2008-ban ez tovább javult.

Papp László azt is közölte, hogy a vagyonkezelő 2011-ben felmondta a szálloda üzemeltetésére kötött szerződést, újratárgyalta azt a tulajdonossal és a finanszírozó bankkal, így az új megállapodás értelmében jelenleg - fix bérleti díj mellett - csaknem 100 millió forinttal kevesebbért üzemelteti a Gyógyfürdő Kft. a szállodát, mint ezt megelőzően.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában