Helyi közélet

2013.09.16. 19:49

Veszélyesek a Vár utcai várakozók

Debrecen - Az iskolakezdéssel a Vár utcán közlekedők bosszúsága is visszatért a nyári szünetről.

Debrecen - Az iskolakezdéssel a Vár utcán közlekedők bosszúsága is visszatért a nyári szünetről.

A szűk belvárosi útszakaszon a piac és a bevásárlóközpont miatti jelentős gyalogosforgalmat tovább növelte a diákcsapatok megjelenése, de a helyzetet az iskola előtt szabálytalanul megálló autósok súlyosbították igazán.

Szabálytalankodók ellen nincs orvosság

Veszélyt a törvényszegők jelentenek, ellenük bármilyen forgalmirend–változtatás hatástalan – vélekedik Szoták Zoltán.

A városüzemeltetési osztály közlekedési csoportvezetője elmondta: olyan forgalmirendet kell kialakítani, amely a legkisebb baleseti kockázattal jár, mindenki kényelmét képtelenség kiszolgálni.

A másfél éve létrehozott gyalogosátkelőhelyet csak kevesen használják rendeltetésszerűen, a kocsival érkezők pedig a tiltás ellenére a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola bejárata előtt parkolnak míg bekísérik gyermeküket. A percekig álldogállók okozta dugók megszűntek, amióta a reggeli csúcsidőszakban két közterület felügyelőt állítottak szolgálatba a helyszínen – mondta a szakember.

Fokozott ellenőrzés

A rendőrök a tanévkezdő hetek tapasztalatai nyomán visszatérő ellenőrzéseket hajtanak végre és minden esetben intézkednek a szabályszegőkkel szemben a Vár utcán, ahol elsősorban anyagi káros balesetek a jellemzőek. A gyermekek helyes közlekedésre neveléséhez, a balesetek elkerüléséhez alapvető, hogy a szülő maga is példát mutasson akár gyalogosan, akár járművezetőként – hívta fel a figyelmet Plásztán-Kopcsa Kamilla sajtóreferens. A rend őrei ügyelnek a kijelölt parkolóhelyeken megállókra is a vásárcsarnoknál, ahol a helyszíni tapasztalataink szerint rengeteg mozgássérültnek akad dolga.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában