Helyi közélet

2013.09.11. 14:07

Szomszédsági nap Csapókertben

Debrecen - A Debreceni Művelődési Központ és a Csapókerti Baráti Kör Közhasznú Egyesület IX. alkalommal szervezi meg a Csapókerti Szomszédsági Napot szeptember 14-én (szombaton) 15-22 óráig a Süveg utcában.

Debrecen - A Debreceni Művelődési Központ és a Csapókerti Baráti Kör Közhasznú Egyesület IX. alkalommal szervezi meg a Csapókerti Szomszédsági Napot szeptember 14-én (szombaton) 15-22 óráig a Süveg utcában.

Tavaly volt 50 éve, hogy a Csapókerti Közösségi Ház megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. A Csapókertben mindig is aktív volt a közösségi élet, jelentősek voltak a civil szerveződések. Éppen ezért a csapókertiek legnagyobb rendezvénye a Szomszédsági nap, nagymértékben erősíti a közösségi érzést.

Délután 15 órától a művészeti csoportok bemutatóival, valamint utcaszínházi előadásokkal kezdődik a rendezvény, majd 19-től 22 óráig utcabálon rophatják a szórakozni vágyók.

A Süveg utcán 15 és 19 óra között bolhapiac működik, a résztvevők bekapcsolódhatnak a szőlőpréselésbe, a gyerekek és a felnőttek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

A délután folyamán lesznek egészségügyi mérések, közös tornák, terápiás kutyabemutatók, valamint kertészkedéssel és közbiztonsággal kapcsolatos tanácsadások.

A közösségi ház udvarán 14 órától slambucfőző-versenyt szerveznek a Csapókerti Közművelődési Egyesület tagjai.

Szeptember 14-én kezdjük el a „Hozom - Viszem könyvsarok” kialakítását a Csapókerti Közösségi Házban, ahol a jövőben tagsági díj nélkül szabadon lehet majd a helyszínen könyveket, folyóiratokat olvasni, de el is lehet vinni, ha helyette hoznak másikat.

A rendezvénynek karitatív jellege is van, hiszen egészen szeptember 20-ig az intézményben adományokat gyűjtünk a Kamilla Családok Átmeneti Otthona és a DMJV Gyermekvédelmi Intézménye által gondozott 0-10 éves gyermekek számára. Szívesen fogadunk tanszereket (ceruzát, tollat, füzetet, radírt), játékokat, gyermekruhákat.

A rendezvény látogatása díjtalan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában