Helyi közélet

2013.09.25. 14:39

Semminek sok, bűncselekménynek kevés

Debrecen - Megpróbáltak autóba utasítani három gimnazista lányt az Árpád téren.

Debrecen - Megpróbáltak autóba utasítani három gimnazista lányt az Árpád téren.

A tinédzserekhez két idegen férfi lépett a múlt héten, a reggeli órákban, egyikük karját megszorította és határozottan felszólította őket, hogy szálljanak be az ott várakozó autóba. Erre azonban nem került sor – mondta lapunknak Kovács István, a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának igazgatója, akit egy szülő hívott fel ezekkel az információkkal.

Az iskola vezetője elég súlyosnak találta az esetet, ahhoz, hogy az új diákok szüleinek tartott soros értekezleten felhívja a figyelmet rá.

Vizsgálják az ügyet

Az üggyel kapcsolatban feljelentést tettek a rendőrségen is, ám ott egyelőre nem indítottak nyomozást, mivel a kapott információk nem nem elegendőek ahhoz.

– Az elmondottak alapján sem a nyomozás elutasítása, sem annak elrendelése mellett nem lehetett dönteni, így a jogszabályok alapján az eljárásvezető feljelentéskiegészítést kért – tájékoztatott Kovács Károly r.őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A törvényben meghatározott tizenöt nap alatt információkat gyűjt a hatóság, amely alapján határoz arról, hogy történt-e bűncselekmény, amivel kapcsolatban nyomozás indítható.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában